Forum Jestem Mamą Anioła... Strona Główna


Jestem Mamą Anioła...
Forum wszystkich tych, których bocian zgubił się w zamieci
Odpowiedz do tematu
lora28



Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 1934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Jaguś narobiłaś mi smaka Smile Jutro rano lecę do sklepu i spróbuje upiec takie ciasto. Obym nie spierdzioliła,bo od ciast w naszym domu jest mąż,ja od pieczenia miesiwka i innych nie słodkich rzeczy. I jak małżon wróci z pracy będzie pychota ha ha ha.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
lora28



Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 1934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

A ten proszek do pieczenia,to całe opakowanie trzeba dodać ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

aaa myślałam że jakieś magiczne malinowe ciacho. ja robię podobne, gdzieś tu już dawałam przepis. tylko proszku mniej a więcej margaryny Smile
za tydzień robię urodziny Maksia i moje... na pewno będzie szarlotka bo mamy masę jabłek, ale co jeszcze? chyba tort bezowo-cytrynowy mrożony... zobaczymy Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
monika31



Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1963
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Pestuś no i znowu smaka narobisz tymi wypiekami Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
lora28



Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 1934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Zgadzam się z Moniką Smile
Pestko, będziesz musiała zrobić dwa torty i jeden z nich powysyłać kurierem po całej Polsce hehehehe.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

Obawiam się, że mrożony tort może tych podróży nie przeżyć. Za to zapraszam na nasze urodzinki i torcik Smile Będzie mi miło się z Wami postarzeć. Torcik wjeżdża o 16 Smile

Zajrzałam do szuflady "upiecz mnie" i znalazłam tam prawie pół kilo wiórków kokosowych... hmmm Ślimaczuś kiedyś dała przepis na roladę bez pieczenia... chyba się skuszę, bo nie mam innego pomysłu na zastosowanie dla takiej ilości wiórków.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Jaga



Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 1458
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Rybnik

Pestuś ty to wymiataczka jesteś, moje ciacha to raczej wiesz - dla laika!
Lora tego proszku do pieczenia to daje ok 1 opakowanie! I nie wiem czy masz termoobieg, ja pieke ok 25 min na termoobiegu a potem kolejne 20 bez, bo góra się szybciej robi niż środek.
To jest jedno z tych ciast co mi się zawsze udają, a nie wszystkie mi się udają Wink
daj znać jutro czy wyszło Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

Jaga nie myśl sobie, że mi się tak wszystko udaje. Ile ja się naklęłam nad drożdżowym ciastem czekoladowym... to jedyne z mojewypieki.com, które mi kompletnie nie wyszło.

No to mam plan - tort będzie mrożony, do tego szarlotka (będziemy całą zimę jeść szarlotki - babcia z działki koleżanki przywiozła 10 wielkich siat... teraz na progu domu sprawdzam, czy aby jabłek nie przyniosła, bo powiedziałam, że z jabłkami nie wpuszczę - jeszcze mnie bolą paluchy od obierania i przesmażania ich Razz ), sernik z brzoskwiniami, rafaello na krakersach (bo na rafaello potrzeba więcej wiórków niż na roladę Ślimaczka, a ja się chcę ich w końcu pozbyć Razz) i rogaliki (te ostatnie właśnie robię i zamrażam - upiekę w piątek).
I znowu wyszło tak, że rano mam (ostatnie) jazdy a potem z wywieszonym jęzorem będę szykować imprezę :/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Jaga



Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 1458
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Rybnik

Ty to mega wymiataczka jesteś! Ty powinnać zawód zmienić i jakąś cukernię otworzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

Marzę o tym. Ale wszystko się rozbija o kasę :/
Nawet tak żeśmy się z Gemi zastanawiały, czy razem w tym aspekcie nie podziałać... ale póki co nie da rady.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
monika31



Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1963
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Pestuś a jakbyście o jakąś dotacje powalczyły????????????
szkoda takie talenty marnować...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

dotacja dla mnie na wychowawczym to 40 tysiecy. raz, że wychowawczy mam tylko do końca roku, a potem jako ewentualna bezrobotna moge liczyć tylko na 19 tysięcy... a tak naprawdę to i 40 to mało na taki biznes. No i do Gemi daleko :/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Pestka
Administrator


Dołączył: 04 Paź 2009
Posty: 1724
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Otwock

Do galerii wrzuciłam foto tortu Maksia. Jubilat w tle, a z przodu Mikołaj próbuje niezauważony dostać się do tortu i zdmuchnąć świeczkę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
lora28



Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 1934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Upiekłam szarlotkę tzw. sypaną. Robota bardzo prosta ale jest pyszna.
Podaję przepis może ktoś będzie chciał skorzystać:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 kostki margaryny lub masła
- 1 kg jabłek
Sypkie składniki wymieszać, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i
zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać
szklankę zmieszanych suchych składników, wyłożyć połowę jabłek, na to
znów wysypać szklankę składników, wyłożyć resztę jabłek i wysypać
resztę składników. Na to pokroić margarynę lub masło /płatkami/.
Piec ok 50 min w temp. 190-200 stopni.
Pyszna na ciepło. Polecam. SMACZNEGO.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Jaga



Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 1458
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Rybnik

narobiłaś smaka, może jutro się skuszę Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Ciasta
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 5 z 6  

  
  
 Odpowiedz do tematu